Predstavljamo knjige

Predstavljamo Palpatorni vodič kroz telo

Uh, što je lepo kad ništa ne boli!

- Mama, hajde da ti pokažem šta sam naučila. Gde si mi rekla da te boli pre neki dan? Aha, tu negde između lopatica. Hajde sedi ovde, pa ćemo da pronađemo tu bolnu tačku.

Krećem lagano… Napipavam koštane nastavke duž vrata sve do početka kose, potom mišićne izbočine bočno od njih, a zatim i mišiće od vrata do ramena. Posmatram gde je najviše boli.
- Uff, kao trn u oku! Srećo, hajde još malo pritisni, tu najviše boli. To mi je sigurno od sedenja na poslu…Treba da uvedu neku pauzu za razgibavanje!
Pronašla sam tačku koja je uzrokovala bol. Još malo sam se zadržala tu, pažljivo pritiskajući. Mama kaže da joj se intenzitet bola malo smanjio. Moja prva palpacija je prošla uspešno.
Ovaj jednostavan "trik" koriste i najveći svetski stručnjaci iz oblasti lečenja bola, pa se s toga može zaključiti da se informacije koje dobijamo dodirom ne mogu nadomestiti ili zameniti ni najskupljim i najnovijim tehnologijama.

Palpatorni vodič za telo - za početnike, profesionalce ili radoznalce.

Prelistajte knjigu

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.